Kroegwetenschap en andere weird science op Festival Mundial
Kroegwetenschap en andere weird science op Festival Mundial

StudioMT Kennismakerij 240617

Naar college tijdens Festival Mundial? Dat is veel leuker dan het klinkt! Op 23 en 24 juni vindt op Mundial het programma Science Stories plaats. Tussen het dansen, eten en drinken door kunnen bezoekers daar minicolleges van rond de 20 minuten volgen, georganiseerd door de Kennismakerij, Fontys Hogescholen en Night University.

Wetenschapper Linda Drijvers onderzoekt hoe je hersenen alle dingen die je hoort en ziet aan elkaar koppelt, en hoe dat werkt in omgevingen met veel herrie. 
Herkenbaar? Je staat samen met je vrienden in een bomvolle kroeg. Wanneer je iemand iets te drinken wil aanbieden probeer je over de muziek heen te schreeuwen, maar je vriend verstaat je niet. Maar als je een ‘drinkbeweging’ maakt terwijl je dat vraagt, komt je boodschap altijd aan. Hoe dat werkt? Linda legt het uit in haar lezing ‘De wetenschap van gebaren in de kroeg’.

De één heeft er de Eurovision Drinking Game of een Songfestivalbingo nodig om er doorheen te komen. De ander volgt het muziekspektakel vol passie en enthousiasme. John van Uden geeft elk jaar een minicollege over het Eurovisie Songfestival in de Tilburgse muziektalkshow ‘Notenkrakers’. Speciaal voor Festival Mundial giet hij het in de vorm van Science Stories en analyseert hij de ontwikkeling van de grootste entertainmentshow op aarde.

Ninja Patrol Summertalk
Zondag 24 juli gaan Jop Habraken (ZuRi) & Ivo van Opstal (Pugiflex) van het geek platform 'Ninja Patrol' in gesprek met gaming expert Max de Danschutter. Het gesprek zal gaan over de toekomst van Gaming. Hoe ziet de game industrie er over een paar jaar uit? Is gamen gewoon een hobby of is het al echt een lifestyle? Welke ontwikkelingen gaan we zien in de gaming industrie? En natuurlijk de vraag die elke ouder zich afvraagt: is mijn kind straks alleen nog maar aan het gamen? Maar ook thema's als Esports en VR/AR komen voorbij.
Ben jij nieuwsgierig naar de toekomst van de gaming industrie? Kom dan vooral even langs de Ninja Patrol Summertalk!

Goldfished Summertalk
Goldfished is een creatieve organisatie met een eigen talkshow genaamd Goldfished Invites, waarbij ze in gesprek gaan met opkomende creatievelingen uit het zuiden. Tijdens Festival Mundial gaat Goldfished slechts met één creatieveling in gesprek in de vorm van een gezellige summertalk. Dit gesprek  (gehost door Tyrone Tjon-a-loi & Samir Matanda) gaat plaatsvinden met niemand minder dan Rens Peters van 19Gigs. Hij is manager van o.a. Ares & Big2 en doet boekingen voor getalenteerde DJ's zoals Sieneaux, Gimbrère & Fab x Paans. Hij heeft veel kennis van de muziek industrie, herkend muzikaal talent en is sinds kort ook nog eens actief bij Friendly Fire (Best Kept Secret, Indian Summer Festival). Wil jij graag de in's & out's, do's & don'ts van die muziekindustrie horen? Of wil je weten hoe je muziektalent herkend? Dan is de Goldfished Summertalk zeker de moeite waard om te bezoeken.

Kennismakerij, Fontys & Night University
Mundial heeft samenwerkingen met innovatieve en creatieve partners uit Tilburg. De Kennismakerij is de ‘bibliotheek nieuwe stijl’ in de Spoorzone, dé plek voor het delen van kennis en verhalen. Mundial geeft al jaren een podium aan het creatieve talent van Fontys Hogescholen. Night University is hét campusfestival van Tilburg University. Met dit evenement wil de universiteit wetenschap en maatschappij met elkaar verenigen.

Meer nieuws

Mundial nieuwsbrief?