Dance op Festival Mundial 2018!

Dance op Festival Mundial 2018!

dance

Voeten van de vloer en handen in de lucht! De line-up van Festival Mundial staat vol met artiesten die het Dance genre zich geheel eigen hebben gemaakt. Deze artiesten zetten wij vandaag even op een rijtje.

Dance, ook wel electronic dance music (EDM) genoemd, is een verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Wat dancemuziek zo herkenbaar maakt is dat de muziek grotendeels gemaakt is met elektronische muziekinstrumenten. In Dance zit een bepaalde drive/groove, waardoor je de hele avond wilt blijven dansen. Dat komt door de “4 to the floor” beat, de hartslag van bijna alle dance-nummers. Deze beat is ontstaan door DJ’s nummers makkelijker in elkaar wilden laten overvloeien, waardoor de groove van een track door kon blijven gaan over de instrumenten van andere nummers.

Nubiyan Twist
Samengesteld door gitarist en producer Tom Excell, creëert Nubiyan Twist een unieke sound in een mix van stijlen met invloeden van jazz, hiphop, afrobeat, latin, soul, reggae en dance. In het nummer ‘Headhunter’ is hun unieke sound goed terug te horen. Elektronische instrumenten die kenmerkend zijn voor EDM gaan perfect gepaard met de dansbare funky beat.

Kuenta i Tambu
De band Kuenta i Tambu maakt muziek op traditionele Afro-Caribische muziek en Europese dance. Traditionele instrumenten als de cajon, pandeiro, chapi en kachu zorgen voor de klassieke Afro-Caribische sound die gemixt wordt met EDM. Benieuwd naar hoe dit zou klinken? Luister bijvoorbeeld naar het nummer ‘Jackhammer’. Met de muziek van Kuenta i Tambu verlang je naar een beachparty op het strand en wil je tegelijkertijd ook los gaan op een EDM rave.

Gallowstreet
Deze twaalfkoppige brassband is zeker niet te missen op onze dance lijst. Op blaas- en slaginstrumenten speelt Gallowstreet een mix van hiphop, funk, afrobeat en dance. Aangezien Gallowstreet een brassband is zou je niet snel denken dat ze ook dance muziek maken, maar dat is toch wel het geval. Luister bijvoorbeeld eens naar het nummer ‘DeLorean Cowboy’, waar de blaas- en slaginstrumenten perfect gepaard gaan met elektronische instrumenten.

La Sra. Tomasa
Misschien wel de meest dansbare band die je dit jaar bij Festival Mundial gaat zien. La Sra. Tomasa bestaat uit zeven feestbeesten uit Barcelona die met een unieke mix van latin en dance het dak er van af speelt. De sensuele sound van latin mixt La Sra. Tomasa op een unieke wijze met EDM. In het nummer ‘Después de amar’ zijn elektronische instrumenten en de diepe beat, die kenmerkend zijn voor dance muziek, goed terug te horen. Bij La Sra. Tomasa is stilstaan geen optie!

Meer nieuws

Mundial nieuwsbrief?