TheColorGrey

TheColorGrey

Festival Mundial - artiesten line-up - TheColorGrey

De 23-jarige rapper, zanger en songwriter TheColorGrey is hét talent van onze Belgische buren. Hij is nieuw in de muziekscene maar weet met zijn relaxte en smooth vibes de aandacht te trekken van urban muziekliefhebbers, blogs, radio en platenlabels. Zijn eigen geproduceerde muziek is een mix van hiphop, new soul, jazz, R&B en urban pop.

Belgisch talent

Begin 2016 bracht Will, onder de naam TheColorGrey, zijn eigen geproduceerde EP ‘Do The Right Thing’ uit met positieve respons van muziekliefhebbers. De single ‘Sins’ trok de aandacht van het radiostation Studio Brussels en had wekenlang de titel ‘Most Trending Track’ in de Belgische Top 40. Later dat jaar tekende TheColorGrey bij platenlabel Warner Music Benelux wat volgde in een zijn nieuwe single ‘Silence Speaks’.

Debuutalbum

In mei 2017 kwam het debuutalbum ‘REBELATION’ uit en dat werd positief ontvangen in de urban muziekscene. Het titelnummer ‘Need To Know’ werd al snel dé zomerhit op de Belgische radiozenders. Opvolger ‘On & On’ stond in de top 3 van het alternatieve radiostation De Afrekening. Eind 2017 kwam zijn EP ‘In Between Phases’ uit en kort daarna in januari 2018 kwam de eerste single van zijn aankomende album ‘You Got To Show Me’ uit.

For What It’s Worth

Met de EP ‘In Between Phases’ maakte TheColorGrey een tussenstop tussen twee grotere projecten. Lang hoefden we dan ook zeker niet te wachten. Nog geen jaar na zijn debuutalbum ‘REBELATION’ bracht de jonge muzikant alweer nieuw werk uit in de vorm van een EP genaamd ‘For What It’s Worth’. Hierop staan acht nummers waarop TheColorGrey lijkt te experimenteren met een nieuwe sound.

Gevoelige ziel

Op de vorige EP ‘In Between Phases’ leerden we al een andere TheColorGrey kennen. De speelse jongen die we zagen in de videoclip van ‘Need To Know’ veranderde in een zanger met een gevoelige ziel die zijn gedachten van zich af zong en aanstekelijke vibes verspreidde. De zanger geeft zelf al aan dat hij op muzikaal gebied verschillende soorten muziek wil maken en geen label wil plakken op wat hij maakt.