The Cool Quest

The Cool Quest

Festival Mundial - artiesten line-up - The Cool Quest

The Cool Quest brengt een combinatie van klassieke hip-hop en moderne pop. Hun luchtige funk brengt je terug naar de energie van de 90’s hip-hop zoals 'A Tribe Called Quest'. Op de Nederlandse radio werd de band benoemd tot 3FM Seriuous Request en Radio 6 Soul & Jazz Talent. Dit jaar gaan ze over de landsgrenzen en staat een fikse tour door Duitsland op de planning.

 

Funkin' Badass

In 2010 ontmoetten de bandleden elkaar per toeval op een jamsessie. De samenwerking beviel zo goed dat ze besloten om officieel met elkaar samen te gaan werken. Dit leidde tot hun debuutalbum ‘Funkin’ Badass’ dat in 2014 verscheen. Datzelfde jaar verscheen ook hun single ‘Shine’. Na het verschijnen van deze single besloot de band een nieuwe weg in te slaan. De saxofoon werd ingeruild voor een gitaar, dit resulteerde in een elektronischere sound dan voorheen.

Pulsar

De sound van The Cool Quest kan het best omschreven worden als een mix van klassieke hip-hop en moderne popmuziek met een vleugje funk,  De EP ‘Pulsar’ en singles ‘Heatwaves’, ‘Coastline’ en ‘Runnin’ hebben de toon (en verwachtingen) gezet voor het nieuwe album dat in het voorjaar van 2018 zal uitkomen.

3FM

The Cool Quest is afgelopen november langs geweest bij 3FM en hebben een geweldige show neergezet met hun single ‘Runnin’.