Kraantje Pappie

Kraantje Pappie

kraantje pappie

Kraantje Pappie weet werkelijk alles om te bouwen tot een feesttent. Hiphop in je face in combinatie met heel veel confetti is zijn trademark. Alex van der Zouwen, de echte naam van Kraantje Pappie, is een gewortelde Groninger met een Rotterdamse tongval. Door zijn gouden en platina hits als ‘Waar is Kraan?’, ‘Feesttent’, ‘Pompen’ en ‘De Manier’ mag Kraantje zich inmiddels een van de beste en meest succesvolle rappers van Nederland noemen.


Crane III

Al die heimwee vanaf dat tropische eiland bracht zoden aan de dijk. Niet veel later bracht Kraantje namelijk het album Crane III uit, dat gouden status behaalde. Met Crane III sluit Kraantje zijn trilogie af. Ook dit album is geproduceerd door NightWatch, voor sommige beter bekend als Noisia. Het album bevat gastbijdrages van Sticks, Bizzey en StukTV.


Het antwoord op je vraag is

Ja! De Groningse rapper is niet van de radio af te slaan. Samen met Bizzey scoorden hij monsterhit ‘Ja’, maar solo gaat hij ook lekker. In maart bracht hij ‘Lil Craney’ uit, de eerste single voor het album Daddy dat binnenkort uitkomt. Hij wist Sander bij 3FM te vertellen dat Bizzey ook zeker is terug te horen op dit album.


Ondanks dat er niks zeker is in het leven, is dit een feit: Kraantje Pappie weet elk feest - van festival tot bierschuur - te transformeren in een kolkende zee van drank, zweet en extase.