Gallowstreet

Gallowstreet

Festival Mundial - artiesten line-up - Gallowstreet

Gallowstreet, de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek. De veelkoppige band weet het publiek op te peppen om nog tot de late uurtjes door te dansen. Gallowstreet speelt op blaas- en slaginstrumenten een mix van hiphop, funk, afrobeat en dance.


De band werd in 2012 opgericht en heeft al vele optredens, zoals Dour, North Sea Jazz, Lowlands en Into The Great Wide Open, op hun naam staan. Na drie singles te hebben uitgebracht, verscheen in 2016 het debuutalbum ‘Battleplan’. In 2017 werd dit album genomineerd voor een Edison publieksprijs en kwam de vierde single uit. In februari van 2018 organiseerde de band een eigen blazersfestival in een uitverkochte Paradiso.


Het debuutalbum ‘Battleplan’ verwijst naar het strijdplan dat voor ieder festival getrokken moet worden om met de grote groep blazers het podium plat te spelen. Met ‘Battleplan’ laat Gallowstreet een nieuw geluid horen binnen het aanbod aan blaasmuziek. Het album is een overeenkomend, op long- en spierkracht gebaseerd geluid, geïnspireerd door de diverse sounds van het nachtleven in Amsterdam. Van hiphop tot house, Gallowstreet neemt de muziek die eigenlijk gemaakt zou worden met synthesizers en drumcomputers en haalt ze door de analoge kopermolen.


Een van de laatste tracks op het album is ‘Etna’, geïnspireerd op de drum’n’bass die erg geliefd was in de jaren 90. Je zou bijna vergeten dat een brassband alles heeft ingespeeld. Titeltrack ‘Battleplan’ laat een andere kant van de groep zien. Naast grote, dynamische klanken laat Gallowstreet ook zien dat ze niet altijd hun energie hoeven aan te spreken. Maar juist dat het ook kan lonen om klein te beginnen en los te breken wanneer het nodig is. ‘Battleplan’ is een zoektocht naar nieuwe manieren om blazers en percussie te mengen in een breed palet aan tracks.