Fata Boom

Fata Boom

Festival Mundial - artiesten line-up - Fata Boom

In maart 2016 ontmoet een Nederlandse indie-producer, bekend van zijn werk met onder andere Blaudzun, John Coffey, Klangstof en Dazzled Sticks, bij de 3FM Awards een jonge zangeres. Met een gedeelde liefde voor muziek maken zij samen geweldige tracks. FATA BOOM is het beste te omschrijven als harde trippy elektro met een vleugje hiphop.

Inspiratie 

Als je naar FATA BOOM luistert doet de muziek je denken aan M.I.A., Die Antwoord en Missy Elliot. FATA BOOM is ontstaan uit een gedeelde liefde voor hiphop en de vrijheid om te maken wat je wilt. De anonieme zangeres en producer Martijn Groeneveld kwamen bij elkaar voor geheime schrijfsessies die uitpakten in spectaculaire optredens.

Anonieme zangeres

In de studio blijkt de zangeres lang niet zo broos en spit ze de ene track na de andere. In de weken en maanden erna vliegen per mail beats, verzen, refreintjes en mixen heen en weer. Een half jaar de eerste ontmoeting brengen zij hun trippy electro hiphop mix naar buiten. In november 2016 kwam hun eerste single D.D.D. (Drop Down Deep) uit met een fantastische clip. Daarna ging het voor FATA BOOM in sneltreinvaart en stonden ze in januari 2017 in de Melkweg waar zij voor het eerst een live optreden gaven. Een week later stonden zij op Eurosonic Noorderslag Festival.

Wees wie je bent

De boodschap die FATA BOOM over wil brengen is heel simpel: wees wie je bent, laat je niet tegenhouden door de gedachten en meningen van anderen. Alles en iedereen mag er zijn! FATA BOOM is het middel tegen inkakken. Het publiek kan bij elk optreden verwachten dat ze op een energieke manier geëntertaind worden.