Ebo Taylor

Ebo Taylor

Festival Mundial - Ebo Taylor - artiesten line-up

Ebo Taylor is een Ghanese gitarist, componist en producer die zich richt op highlife en afrobeat muziek. Taylor is al meer dan zestig jaar een belangrijk voorbeeld in de Ghanese muziekscene en daarbuiten. In de jaren vijftig was hij actief in invloedrijke bands als the Stargazers en de Broadway Dance Band. Tijdens zijn studie in Londen is hij samenwerkingen aangegaan met afrobeat-ster Fela Kuti en andere Afrikaanse muzikanten. Later keerde Ebo Taylor terug naar Ghana en heeft toen als producer gewerkt en opnames gemaakt voor o.a. Pat Thomas en CK Man. Kortom, deze 82-jarige pionier staat garant voor een fantastisch feest. 

Love and Death

Het werk van Ebo Taylor werd in de 21e eeuw populair bij hip-hop producenten. In 2008 ontmoette Taylor de Berlijnse muzikanten van de Afrobeat Academy-band, waaronder saxofonist Ben Abarbanel-Wolff. Dit leidde tot de release van het album ‘Love and Death’, dit was zijn eerste internationaal gedistribueerde album. In 2009 werd een sample van zijn nummer ‘Heaven’ gebruikt voor het nummer ‘She Do Not Know’ van Usher.

Yen ara

Ebo Taylor's groep, de Saltpond City Band, bestaat uit lokale muzikanten en twee van zijn zonen. Wanneer je naar zijn album ‘Yen Ara’ luistert voel je de energie van de afrobeat, highlife, jazz en konkoma invloeden. Ook zijn er disco invloeden te horen, gecombineerd met een aanstekelijke beat. 

De 82-jarige afro-punk pionier treedt - ondanks zijn leeftijd - nog veelvuldig op. Het is een genot om Ebo Taylor te zien optreden. Hij geeft je een positief gevoel en maakt je vrolijk. Om dit het beste te ervaren moet je hem live meemaken.