Amartey

Amartey

Festival Mundial - artiesten line-up - Amartey

Amartey krijgt de zaal aan het dansen. De zanger staat bekend om zijn afrobeats, afropop, reggae en soul. Muziek is voor de Ghanese Amartey een manier om zijn roots te vertegenwoordigen. Amartey brengt je pure zomervibes.

Afropop

De 25-jarige zanger en entertainer is de fakkeldrager van de afropop in Nederland. Amartey is opgegroeid in de Bijlmer en begon al op jonge leeftijd muziek te maken. De muziek uit zijn moederland Ghana sprak hem aan en hij is zich hier volledig in gaan verdiepen. Amartey probeert zijn liefde voor afropop, R&B, reggae en hiphop te mixen in de steeds populairder wordende afro-sound. Hij is een echte performer, die optreedt met een live band of solo en akoestisch. Tijdens zijn optredes weet hij altijd zijn energie over te brengen op het publiek.

SuperSongSay, FunX

In 2015 maakte zijn carrière een wending na een succesvolle zomertour. Amartey won de talentenshow SuperSongSay van FunX Radio en zijn single ‘Nobody Like You’ kreeg de titel FunX Best. In 2016 was Amartey de support act van de internationale afropop superster Wizkid en later dat jaar mocht hij het podium delen met Bisa Kdei. In 2017 kreeg zijn carrière een grote boost en heeft hij getekend bij Missin’Link. Ook heeft hij zijn nieuwe single ‘We Can Do’ uitgebracht samen met de britse artiest Morgan. Om het jaar af te sluiten heeft hij zijn eerste EP ‘YVNG BOY FROM THE STREETS’ uitgebracht.